Blog

2020.05.06. 15:25:00

Erre senki sem számított de voltak akik készültek rá

2016 óta, szinte minden nap megjelent egy cikk, amely arról szólt, hogy hamarosan összedőlnek a piacok és a világ gazdasága ismét recesszióba fordul. Ilyen forgatókönyvet azonban elképzelni sem tudtunk, hogy szinte leáll a világ. Mivel nem tegnap kezdtem a vállalti megtakarítások területén, így sok partneremnek említettem a 2008-as válságot és abból okulva, valamint a fent említett cikkekre és a józan eszükre hallgatva, tartalékokat képeztek magának a cégnek és tartalékot a dolgozók későbbi, privát céljaik elérésére, így motiválva őket a vállalthoz való hűségre.

Arra azonban ők sem gondoltak, hogy a dolgozók megtartására szánt, évente gyűjtögetett bónuszpénz egy része, lly módon lesz felhasználva. Ugyanis: amikor a vállalatnak le kellett állnia vagy csak csökkentett üzemmódban tudott termelni, akkor a teljes összegű bérek kifizetése a munkavállalók megtartására félretett pénzből, könnyedén, gond nélkül valósult meg. Nem okozott a dolgozók körében elégedetlenséget egy alacsonyabb havi bér vagy egy esetleges, ideiglenes elbocsájtás. 

A lojalitás nagyot emelkedett! Ez az a munkáltató, akiről úgy gondolják a dolgozói, hogy hozzá érdemes hűséges maradni. Kb. egy tucat cég esetében történt ez meg, az elmúlt 2 hónap folyamán. Lesz-e a jövőben hasonló eset? Nem tudjuk biztosan. Érdemes készülni rá? Ezt döntse el Ön.

Copyright © 2020