Blog

2020.10.23. 15:19:14

Óriási áremelkedés az egészségbiztosításoknál

Napokban döntenek a cégek a jövő évi juttatásokról. Cikkünkben azt feltételezzük, hogy jelenleg a munkavállalók egészsége kiemelten fontos egy cég számára. Nehéz helyzetüket segítve összeszedtünk pár gondolatot arról, miként lehet egy új egészségügyi juttatást beilleszteni a juttatások közé és erre honnan lehet forrásokat előteremteni. Akiknek már van valamilyen egészségprogramja, az megtudhatja, hogy miért emelkednek az árak ilyen jelentősen. (Forrás:portfolio.hu)

Bővebben
2020.05.06. 15:25:00

Erre senki sem számított de voltak akik készültek rá

2016 óta, szinte minden nap megjelent egy cikk, amely arról szólt, hogy hamarosan összedőlnek a piacok és a világ gazdasága ismét recesszióba fordul. Ilyen forgatókönyvet azonban elképzelni sem tudtunk, hogy szinte leáll a világ. Mivel nem tegnap kezdtem a vállalti megtakarítások területén, így sok partneremnek említettem a 2008-as válságot és abból okulva, valamint a fent említett cikkekre és a józan eszükre hallgatva, tartalékokat képeztek magának a cégnek és tartalékot a dolgozók későbbi, privát céljaik elérésére, így motiválva őket a vállalthoz való hűségre.

Bővebben
2020.02.17. 15:25:00

A munkahely megvédése lesz a legfontodabb

Ezért folytatódik az adócsökkentés, a kisvállalkozói adót és a munkát terhelő adókat csökkenteni szándékozik a kormány. Ha a dolgozóknak évente egy bizonyos összeget 3-4-5 évig félreteszünk, majd ezt, egy összegben kifizetjük, akkor a munkavállalók ebből a hűségpénzből nagyobb terveiket, vágyaikat tudják megvalósítani és a csökkenő adóknak köszönhetően kevesebb lesz a bérteher, így számukra több pénz kerülhet kifizetésre. Aki időt nyer, adót nyer.

Bővebben
2019.12.12. 16:14:00

Ajándékot kaptak a dolgozók, az óta sem értik

Gyanútlanul elmentek a céges vacsorára a dolgozók, aztán a kezükbe nyomtak egy piros borítékot. Amikor kibontották, elszabadultak az érzelmek. St. John Properties vezetése úgy döntött, hogy megosztja a 14 év alatt elért profitját az alkalmazottakkal, vagyis szétdobott köztük 10 millió dollárt. A legnagyobb bónusz viszont 270 ezer dollár volt, ami majd 81 millió forint (Forrás: hvg.hu). Egyre inkább látjuk, hogy a munkában elért eredmények jelentős jutalmakat generálnak. Felértékelődik a minőségi munkavégzés ami minden résztvevőnek előnyökkel jár! Érdemes tehát odafigyelni! 

Bővebben
2019.11.27. 16:21:00

Egyre többet hallani robotizációról

Amely sok esetben kiváltja az emberi munkát. Sokak számára már érzékelhető és nyilvánvaló, hogy ez a folyamat elindult. Gyorsan változik a világ, így hosszú távon azok maradnak versenyben és életben, akik a jövő tervezésekor gyorsan felismerik a változás dinamikáját és rugalmasan alkalmazkodnak hozzá. Ugyanakkor bizonyos emberi tulajdonságok és képességek felértékelődnek, és még inkább nélkülözhetetlenebbé válnak. 

Bővebben
2019.11.26. 16:38:00

Felkészülni nem félni III.

A szuperhatalmak nagy tételben fogadnak rá: 2020 egyik legnagyobb befektetési sztorija lehet az arany. Sok jel mutat arra, hogy 2020-ban is jól járhatnak az aranyba fektetők az idei évhez hasonlóan. Aranyat kötvények helyett. Jeff Currie, a Goldman globális árupiaci elemződivíziójának a feje külön kihangsúlyozta, hogy amennyiben kockázatkerülésről van szó, jobban preferálja az aranyat az államkötvényekkel szemben, ugyanis a kötvényekkel nem lehet meglovagolni a dollártól való elfordulás globális tendenciáját. Forrás: Portfólió – Bosnyák Zsolt

Bővebben
2019.11.12. 16:30:00

Felkészülni nem félni II.

Azért kezdem ezzel ismét rövid gondolataimat, mert nem a félelem kell, hogy meghatározza mindennapjainkat, de ehhez tudatos viselkedések, döntések kellenek. Vannak olyan lényeges dolgok az életünkben, amelyek nem, vagy csak nagyon lassan, kismértékben változnak. Ilyenek pl. a saját és szeretteink testi épségének a megóvás, birtokolt eszközeink védelme. Amikor valami körülöttünk, az addig biztosnak vett dolgok hirtelen megváltoznak, akkor első reflexből megijedünk és el kezdünk védekezni. Látható, hogy nem tudatos, hanem reflexszerűen cselekszünk.

Bővebben
2019.11.11. 16:25:00

Felkészülni nem félni I.

Hónapok, de inkább évek óta egy következő válságtól tart a világ, és a politikusok, jegybankok mindent megtesznek, hogy ez ne következzen be. Mint mindennek, a növekedésnek, a gazdaságnak is van egy ritmusa, amely hullámszerűen változik. A változás elengedhetetlen része a mindennapjainknak, hiszen ettől válik érdekessé, izgalmassá az élet, és a növekedés, bővülés, a fejlődés megkövetelik a dolgok újragondolását. 2009 márciusa óta egy lendületes növekedés tapasztalható a világgazdaságban. Ez a növekedés valamikor irányt vált – valószínűleg lefelé. Ahogy a történelem során ez már sokszor előfordult.

Bővebben
 
Copyright © 2020